Mela

VABruari

Nu har jag fått nog av att se sjuka barn på förskolan. Barn lämnas halvfriska på förskolan för att föräldrar är stressade över sitt jobb. Snoriga barn gråter för att de är så trötta och inte orkar med förskolans verksamhet. Vissa barn lämnas med halsont som i sin tur smittar  pedagoger vilket i sin tur leder till sjuka pedagoger och många vikarier. Detta leder i sin tur till att föräldrar klagar på att det är för mycket vikarier på förskolorna eller helt enkelt för lite personal för det finns inga vikarier att ta in. 

Vissa föräldrar nuförtiden är så otroligt stressade över sitt arbete att de inte känner av när barnen blir sjuka eller när de är tillräckligt friska. Fokus ligger väldigt ofta på om barnet har feber. Har barnet inte feber men är lite snorigt så tycker de det är okej att lämna barnet på förskolan. Men själva är dessa föräldrar hemma om de är förkylda. Oerhört respektlöst mot  pedagogerna, men framför allt mot det stackars barnet.

När barnen är sjuka så behöver de vara hemma några dagar för att bli helt friska innan de kan vara på förskolan igen. Förskolan är inte längre en plats där man som förälder kan lämna barnet för så kallad barnpassning. Förskolan har en läroplan att gå efter och  har en pedagogisk verksamhet som dom måste driva. Är barnet snorigt med genomskinligt snor så kan de smitta och fler barn kan bli smittade ( här får man väl gå på allmänntillståndet). Är snoret grönt så är det troligtvis infekterat och barnet har förmodligen varit förkylt länge, då kan det behöva läkarvård.

Föräldrar måste respektera de regler förskolan har gällande vissa sjukdomar såsom feber. Barnet måste ha varit feberfritt i ett dygn innan det får komma tillbaka och bara för att febern är borta så betyder det inte att barnet är friskt. Pedagogerna går även på allmäntillståndet. Är det fortfarande trött efter ett dygn så var hemma en dag extra. Vid kräksjuka och magsjuka gäller 48 timmar efter sista kräkningen men barnet ska också kunna äta normalt och vara tillräckligt piggt för att orka med verksamheten.

Deras jobb är inte att torka snoriga näsor stup i kvarten för att föräldrar är rädda om sina jobb.

Tänk på era barn. Ni har rätt att vara hemma och vabba.
Jobbet klarar sig utan dej / er några dagar, ni är inte den hela jobbet snurrar runt.
Men för era barn är ni allt, och kring dej snurrar hela barnet värld... Barnen är viktiga ! ba